Sunday, January 16, 2022

PEACE STARTS WITH ME and YOU

PEACE STARTS WITH ME and YOU

We wish to all our citizens to have more peace with themselves, friends, families and  their communities.

Happy International Day of Peace!!!

 

МИРOT ЗАПОЧНУВА СО МЕНЕ и ТЕБЕ

Им посакуваме на сите наши граѓани да имаат повеќе мир во себе, со пријателите, семејството и нивните заедници.
Среќен Меѓународниот ден на мирот!

 

PAQA FILLON ME MUA dhe TY

Urojmë të gjithë qytetarëve të kenë paqë në vete, me miqtë , familjet dhe në bashkësitë e veta.

Gëzuar Dita Ndërkombëtare e Paqës !!!

 

BARIŞ, SEN ve BEN ile BAŞLAR
Tüm vatandaşlarımıza kendileriyle, arkadaşlarıyla, aileleriyle ve çevreleriyle daha barışık olmalarını diliyoruz.
Uluslararası Barış günümüz kutlu olsun!

 
O BIMARIPE ŠIRDEL MANCAR hem THUJA

Manglipaja sa amare diznenge te ovel len pobuter bimaripe ki peste; pe amalenge pašutnenge hem lengeri khetanipenge.

Bahtalo Maškarothemutno dive e bimaripaskoro.


МИР ЗАПОЧИЊЕ СА МНОМ и СА ТОБОМ

Желимо свим нашим грађанима више мира у себи, са пријатељима, у породици и у њиховим заједницама.
Срећан Међународни дан мира!


IRINJA AGHURHEASHCE cu MINE cu TINE

A tutulor bánátor a noshci lá dimándu s-aibá irinje tu násh singur, cu oaspitslji, cu familia shit u comunitátsle alor.

Ti multsá anj dzua internatsionalá ti irinje!